ESAlle menestystä ilmakiväärin ja -pistoolin SM 2024 -kisoissa

26.3.2024

Etelä-Saimaan Ampujat osallistuivat 22.-24.3.2024 Turun Kupittaalla järjestettyihin ilma-aseiden SM-kisoihin kahdeksan kivääriampujan ja neljän pistooliampujan voimin.

Mitalisijoituksille henkilökohtaisissa kisoissa ampuivat ilmakiväärin N-sarjassa Viivi Kemppi hopealle ja M20-sarjassa Vertti Jauhiainen niinikään hopealle. Viivi ampui peruskilpailussa ykköseksi loistavalla tuloksella 626,0, finaalissa Viivi jäi niukasti kakkoseksi. Vertillä oli peruskilpailussa hieman vaikeuksia, mutta onnistui finaalissa hopeasijan arvoisesti. Vertti ampui myös M-sarjassa, sijoittuen peruskilpailun sijalle 10.

Hertta Pekonen, Anna Pekonen ja Inka Raskila voittivat joukkueena kultaa N16-sarjassa. Hertta oli henkilökohtaisessa kilpailussa N16-ikäsarjansa kuudes, Inka kymmenes ja Anna yhdestoista. Sylvi Tuovinen kilpaili ensimmäisissä SM-kisoissaan N16 sarjassa ja sijoittui hienosti sijalle 12. Inka ja Hertta ampuivat myös N18-sarjassa 60 laukauksen kilpailussa ja saavuttivat yhdessä Vertin kanssa Y20-joukkuehopeaa.

Rune Tikander ja Pekka Hulkkonen kilpailivat M60 sarjassa. Rune ei aivan yltänyt mitaleille, jääden pronssista 1,7 pistettä. Pekka sijoittui hyvällä ammunnalla sijalle 10.

Veli-Matti Kesälahti aloitti pistooliampujien osuuden perjantaina M50 sarjassa. Seuran naiset Satu Luoto, Olga Wolkoff ja Minna Tolvanen kilpailivat lauantaina naisten sarjassa. Henkilökohtaiset tulokset jäivät vaatimattomiksi. Paras sijoitus, 15, oli Veli-Matilla. Satu, Olga ja Minna asettuivat sijoille 21, 24 ja 27. Joukkueena ESA oli neljäs N-sarjassa.

Linkki tuloksiin: https://www.turunseudunampujat.fi/ilmakivaarin-ja-ilmapistoolin-he/tulokset/

Kuvat: Tiina Jauhiainen, Marko Tapio ja Anssi Pekonen